Logo bags
Hvala

registrujte se | zaboravili ste lozinku?
Uputstva

Na ovoj strani nalaze se korisna uputstva i instrukcije vezane za postupke koji se primenjuju u štampi kesa. Kako u gotovo svim oblastima postoje standardi, i ovde ćemo se priadržavati nekih pravila koje će Vama i nama pomoći u smislu bolje organizacije posla.

KESE

Kese na kojima štampamo mogu biti različitih debljina. Naravno, govoreći o kesama koje u našem slučaju uglavnom čine 2 prilepljene i izuzetno tanke folije, termin debljina i nije sasvim adekvatan, pogotovu što se njegove jedinice izražavaju i mikronima (hiljaditim delovima milimetra). U svakom slučaju, od te „debljine“ zavisi i izdržljivost kese, pa je bitno da imate na umu težinu artikala koje ćete pakovati u neku od naših kesa. Što je kesa veće „mikronaže“ , može poneti veći teret.

Dimenzije kese su bitne kod gabarita vaših artikala. Ako npr uzimate kese za apoteku biće dovoljne i kese iz najmanje serije veličina, dok se za prodavnicu cipela mora izabrati što veća kesa.

Kese se izraðuju uglavnom u beloj boji. To je i osnovna boja plastičnih granula, sirovine iz koje se odreðenim postupkom (ekstrudiranjem) dobija PVC folija. Na belu kesu se praktično mogu odštampati sve poznate boje uz odličan otisak i prepoznatjivost. Ako sama kesa mora biti u nekoj boji, situacija je mnogo drugačija jer se recimo štampom crvene na „običnoj beloj“ kesi zaista i dobija crvena, ali se kod kese čija je osnovna boja plava, dobija kombinacija plave i crvene koja nimalio ne liči na vama poznatu crvenu. Stoga se za kese u boji obično primenjuje štampa u zlatnoj ili srebrnoj boji, koje ostaju prepoznatljive u istoj meri kao i na belim kesama.

DIZAJN I PRIPREMA ZA ŠTAMPU NA KESAMA

Najjednostavniji nacin za dobro obavljenu pripremu je da istu prepustite nama, ali je vrlo prihvatljivo da dizajn vešeg rešenja uradite sami. Najefikasnije je da rešenje bude pripremljeno u nekom od vekotorskih formata (.ai, .cdr, .eps), a mi cemo se pobrinuti da ono bude adekvatno odštampano na našim kesama.

 

 


powered by Fonos d.o.o. , Beograd home | uputstva | o nama | mapa | kontakt | tampajte sami